Tore og Anne Magrethe


Vi er en familie på 6 fra Karmøy i Rogaland.
Jeg, mor i huset, heter Anne Magrethe og er 50 år.
Far heter Tore og er 50 år.
Den eldste datteren heter Helene, hun er 29 år, den yngste datteren heter Anette og er 27 år, og minste mann i huset heter Stian, han er 21 år.

Pluss bonus jenta vår Eli på 13 år.

Jeg har vokst opp med hund, og det har barna våre også...
Vi fikk vår først familie hund i 1987, det var en blandings hund som het "Baltus".

*Jeg, Anne Magrethe er fostermor.
*Tore er medeier i familie bedriften "Trengereid TKT".
*Helene er utdannet sykepleier og helsesøster. Hun jobber og bor i Asker.
*Anette er post ansvarlig på Coop Extra Avaldsnes og bor på Karmøy.
*Stian er ferdig med skole, elektro. Nå jobber han hos faren og har tatt lastebil lappen.
* Eli går i 8 klasse på Bø Ungdomskole.
 

Vi har alltid hatt hunder i hjemmet, og for tiden eier vi 9 hunder. En Silky Terrier tispe på 11 år, en Silky Terrier tispe på 7 år, en Silky tispe på 6 år, en Silky Terrier gutt på 6 år, en Silky Terrier gutt på 1 år, en Østsebirsk Laika tispe på 6 mnd., en Tysk Jaktterrier tispe på 8 år, en Dvergpinscher tispe på 7 år og en Dachs tispe på 4 år.

 Vinnie, tysker tispa vår, bor hos Helene, så nå er hun både jakt hund og agility hund ;-)
 
Dverg Pincher Tispen og Dachsen bor hos Anette.

Vi hadde Schæferhunder, og gikk ofte på utstilling med disse, men når vi bare hadde Warga igjen og hun ikke gjorde det bra på utstilling ble det en naturlig stopp på det.

 Da jeg fikk min første Silky Terrier, "Topsy" våren 2008, kom tanken på utstilling tilbake. Vi gikk på en utstilling i Haugesund og fikk flott respons ! Så da var vi hekta igjen...

Det var Anette som kjøpte Kooikeren vi hadde, men hun krevde så mye at Anette ikke hadde kunnskap og mulighet til å følge henne opp, så da var det jeg som overtok hunden og da ble det utstilling på henne også...
Desverre ble hun veldig syk og måtte avlives den 10.06.11, bare 2,5 år gammel...
Hvil i fred lille, søte Fixi...

Vi hadde 5 kull på dachsen vår "Mira". Alle valpene var velfødte, foruten en som fikk en knekk i halen. Han kom fra hennes første kull på 9 valper, men i de neste kullene kom det bare velskapte valper. 

Vi har hatt ett kull på Silkyen "Topsy", hun fikk 3 gutter... Men våren 2012 fikk hun livmor betennelse og måtte fjerne livmoren, så hun har bare hatt ett kull.  

Vi har også hatt to kull på Tinka. I første kull fikk hun 7 friske, fine valper med Bull. 5 tisper og 2 hanner.

I andre kull fikk hun 1 dødfødt hann og 7 friske fine valper med Funky. 6 hanner og 2 tisper. 

Misty fikk 2 kull på rappen med Justin. 4 i hvert kull.

Alle har vist seg å være flotte mødre. De passet på valpene sine, og lærte dem opp til å bli flotte, snille, selvstendige og livlige hunder. Når mødrene ble lei av valpene sine, hjalp de andre hundene til, spesielt "tante" Warga. Hun var en utmerket "tante"... Hun lekte med valpene og passet på dem når mor var lei... 

Warga har selv aldri hatt valper, hun var bare ett naturtalent ;-) 

Hundene våre vokser alle opp i hjemmekoslig miljø. Vi bor på et lite småbruk på Avaldsnes. Gården heter "Skogtun" og er ca. 23 mål. Der av navnet "Kennel Skogtun"

Vi har tidligere hatt både kaniner, hester, lam og kalver på gården. Men nå som alle går på jobb/skole bruker vi tiden vår på hundene og hønene.
Det er som regel jeg som går på utstilling med hundene, mens det er for det meste far som bruker de på jakt. Ellers går vi så ofte vi kan på turer i skog og mark, på båtturer/minkejakt og sosialtreninger, og for ikke å glemme Agility som både jeg å Helene er hektet på ;-) Når vi er hjemme får hundene løpe fritt ute på tunet. 

Vi har 3 store hundebur i hagen, som hundene er i når vi ikke er hjemme. Det er en overbygd terasser som er delt i 3, med 3 vegger og tak. Den siste veggen er av netting, så de kan være der uansett vær og vind. 

Ellers er vi en hundeglad familie som kommer til å fortsette å ha hund så lenge vi lever...