Informasjon

Silky terrieren er en liten, langhåret hund med et typisk terriertemperament. Den er skapt kun som selskapshund, men jaktinstinktene fra forfedrene er ikke utslettet.

Silky terrieren er en ivrig rottejeger om den får sjansen. For øvrig er den en aktiv, våken og morsom familiehund. Den tilhører ikke de mest alminnelige blant terrierrasene.

Om rasen

Silky terrier er en kompakt hund, forholdsvis lavstilt med middels lang kropp og av edel bygning, men med tilstrekkelig substans for å kunne klare å jage og drepe smågnagere. Den skal være utrustet med visse av terrierrasens særtrekk, som skarpsindig våkenhet, aktivitet og sunnhet. Den delte silkeaktige pelsen skal gi et velbørstet inntrykk.

Historie

Silky terrier er en forholdsvis ny terrierrase. Australsk terrier, som er bakgrunnen for silky terrieren, er oppstått ved en kombinasjon av forskjellige små engelske terrierraser, blant dem Yorkshire terrier. I et australsk terrier-valpekull kunne det bli født dels Australsk terrier, dels Yorkshire terrier og dels en mellomting av disse to rasene. Disse ble kalt Sydney Silky terrier.

Da Sydney Silky terrier begynte å bli renavlet og ble eksportert til andre land, ble rasenavnet forandret til Australsk Silky terrier. Det korrekte rasenavnet er nå Silky terrier.